N O S S F L O D A

Spelmansminnen 

På denna sida skriver jag om mitt musikliv och de kompisar jag har spelat med genom åren. 

 

Första orkestern 

2022-05-15

Hösten 1982 fick jag en förfrågan från en vän till familjen, Bruno Olofsson, om jag ville bli sångare, keyboardist och dragspelare i Scaniaorkestern. Jag rapade genast fram ett "ja tack" och det blev fem mycket trevliga år med de grabbarna.

Något som varit en tradition för Scaniaorkestern var att spela för Stångehamns stugförening i Oskarshamn varje midsommarafton.

På eftermiddagen klädde de med björkris in en liten lastbil med öppet flak, där Bruno och jag satt med dragspel och gitarr spelandes sommarmelodier medan vi skjutsades runt i Stångehamn och plockade upp barn som ville vara med på dansen kring midsommarstången.

Väl framme vid ladan i Stångehamn klev vi av och förberedde oss och drog så småningom igång dansen kring midsommarstången med barnens sång och skratt till vår musik där våra hjärtan fylldes med stor glädje.

Efter det fick vi ett par timmars paus innan det blev dags att spela på kvällens midsommardans för de vuxna, som nöjda hasade omkring på dansgolvet till musiken med kramar och smek.

Vi engagerades flitigt att spela till dans på servicehuset Solbacka i Oskarshamn till de äldres stora glädje. Bilden nedan är tagen vid ett av dessa tillfällen. Jag står i bakgrunden med dragspelet på magen och Bruno i förgrunden med sin gitarr. En halv trummis kom också med men basisten hamnade tyvärr utanför bilden. Den här kvällen dansade mina farföräldrar så att svetten skvätte lite på Bruno, hehe.

Bruno gick ur tiden i april 2020 

Frid över Bruno Olofssons minne.