Blogg

Kompare

För ca en vecka sedan fick jag förfrågan om att kompa en sånggrupp här i Hultsfreds kommun. Jag tackade ja och det hela drar igång till hösten. Vilka jag ska kompa talar jag om när det börjar närma sig. 

Svek och lögner

Idag pratade de på radion om att bryta upp med en förälder. Att bryta upp med fadern är inte lika illa som att bryta upp med modern enligt människors sätt att värdera det hela.

Författaren som var med i radion har skrivit en bok om det här och hon har själv avslutat sitt förhållande till sin mor. Det hennes mor gjort är inte hälften så illa som min egen mor gjort mot mig och ändå har hon brutit upp med henne.

För några år sedan sände jag ett brev och bröt upp med min mor. Hon fick i det brevet all förklaring om varför jag aldrig någonsin mer vill veta av henne.

Att i hela mitt liv, även i vuxen ålder, blivit sviken och fått otaliga lögner av henne gjorde att jag till slut fick nog.

Att aldrig kunna lita på sin egen mor är något bland det värsta ett barn kan uppleva, om det inte handlar om övergrepp av något slag.

Vissa människor säger att "mamma är alltid mamma oavsett vad som uppstår mellan mor och barn".

Till sådana människor säger jag bara "skit på dig". Blir man så hjärtlöst sviken och matad med lögner, som jag har blivit, då blir man både ledsen och förbannad och gör allt för att det ska få ett slut på något sätt.

För den som har lust att döma mig för att jag har brutit upp med min mor finns det två meningar att läsa.

Döm inte någon om du inte vet hela historien.

Vet du inte hela historien, då håller du käften.

Så'n är jag 

Mitt första blogginlägg

Tjopp!

 

Hemsidan har nu fått ett nytt utseende och är mobilanpassad.

Rubriken och innehållet är också ändrat av diverse orsaker (kommer att skriva om det i framtida blogginlägg).

Här kommer jag i fortsättningen att skriva personliga tankar, åsikter, händelser, tänkvärt och någon rolig historia (lite då och då).